Vakantiewoning Chez Philippe

Aan de rand van het dorpje Gemmenich, gelegen op een terp, ligt vakantiewoning Chez Philippe. De woning heeft zijn naam te danken aan de eigenaar Philippe van Leendert. Samen met zijn vrouw zorgen zij ervoor dat u zich in Chez Philippe meteen thuis voelt!

De orginele vakwerkwoning dateert uit 1700. In 1800 is er een breukstenen schuur aan vast gebouwd en in 2007 hebben de eigenaren het hele complex volledig gerestaureerd. Philippe is van beroep vakwerkrestaurateur, en dat zie je. Een waar staaltje vakmanschap! De breukstenen voorzijde doet het misschien niet vermoeden, maar in het hele pand komt de houten vakwerk constructie terug. Er is gerestaureerd met kwalitatief hoogwaardige producten. Het gevoel in de woning is ook voor veel gasten meteen goed. Veel natuurlijke materialen; diverse soorten hout, authentieke vloertegels, leem, en dit gecombineerd met een duurzaam en smaakvol interieur zorgt ervoor dat u hier heel aangenaam kunt vertoeven.

De woning heeft een voordeur, maar zoals het goed Limburgs gebruik betaamt, gaan de meeste gasten gewoon binnen via de achterdeur. U komt dan meteen in de gigantische leefruimte. Met 120 m2 heeft u hier een zee aan ruimte. Op de vloer ligt de originele Limburgse plavuis, het plafond is van hout en door de hele ruimte heen staan diverse houten steunpilaren. De veelvuldig aangebrachte verlichting zorgt er mede voor dat het een hele sfeervolle en warme leefruimte is. In de leefruimte bevindt zich zowel het zitgedeelte alsook het eetgedeelte en de open keuken. Aan het ene eind van de leefruimte is de zithoek ingericht rondom de centraal geplaatste houtkachel. In het midden van de ruimte staan twee lage houten eettafels. En aan het andere eind van de leefruimte bevindt zich de open keuken. De keuken van het merk Boretti is niet alleen mooi, hij is ook nog eens erg functioneel en zeer goed geoutilleerd! Met alle gemak kan een maaltijd bereidt worden voor 25 personen. In de bijkeuken, gelegen achter de keuken bevindt zich verder nog voldoende opbergruimte en een extra koelkast en vriezer.

Vakantiewoning Chez Philippe beschikt in het totaal over 9 slaapkamers en 6 badkamers. 2 slaapkamers en 1 badkamer bevinden zich op de begane grond, de overige kamers en badkamers bevinden zich allen op de eerste verdieping. Iedere slaapkamer heeft een geheel eigen interieur. Wat ze allen gemeen hebben zijn goede bedden en veel hout! Verder is het thema van de kamer terug te vinden in de naam van de kamer.  Wilt u een romatische 2-persoonskamer? Dan staat het hemelbed voor u klaar in de kamer genaamd “Romance”. Liever een kamer op de begane grond in een rustige sfeer? Reserveer dan de “Provence” . En of u nu met 6 volwassenen of kinderen bent, in de kamer “Jeunesse” wil iedereen wel in het custom made stapelbed liggen. Kortom, voor ieder wat wils.

Buiten is er bij Chez Philippe ook voor ieder wat wils. Er is een groot overdekt terras dat te bereiken is vanuit de keuken. Het terras is aan drie zijden besloten waardoor het er vele maanden per jaar heerlijk toeven is. Verder is er ook een groot buiten terras, een jeu de boules baan, een zandbak, een overdekte tafeltennis tafel, een badminton net en een grasveld.

Voor de echte buitenliefhebbers ligt er aan de overzijde van de straat een terrein van 6 ha groot. Hier kunt u wandelen of picknicken. Verder kunt bijvoorbeeld beach volleyballen, gebruik maken van reuze oude Hollandse spelen zoals mega mikado, 4 op een rij en Djenga.

Of u nu op zoek bent naar een ideaal huis voor uw familieweekend, een  woning om te vergaderen en een teambuilding sessie te houden, of er gewoon even lekker tussenuit wilt met vrienden. Iedereen voelt zich bij Chez Philippe meteen thuis!