De Omgeving

003
Vakantiewoning Chez Philippe ligt aan de rand van het Bourgondisch dorpje Gemmenich.
Gemmenich ligt op de grens van Nederland en toch waant u zich waarschijnlijk meteen in het buitenland. Aan de overzijde van de vakantiewoning begint het voor Zuid-Limburg en de Voerstreek kenmerkende glooiende heuvellandschap. En zelfs de taal is anders! De eigenar zal u waarschijnlijk persoonlijk ontvangen in het charmante  “Platdiets”, een Nederlands/Duits grensdialect.

In het dorp zelf beschikt u over de basis faciliteiten, zo is er op nog geen 5 minuten loopafstand een plaatselijke bakker, slager en supermarkt. Zelfs op zondagochtend kunt u bij de bakker nog terecht voor heerlijke verse warme broodjes. Ook zijn er diverse leuke kroegjes, restaurants en andere eetgelegenheden. Aan de overzijde van de vakantiewoning bevindt zich de Crossgolf baan, eveneens van de huiseigenaar. Hier kunt u boerengolf spelen, een fantastisch spel voor jong en oud.
Voor de kinderen is er buiten de prive-tuin van de vakantiewoning ook nog een grote speelweide aan de overzijde van de vakantiewoning. Hier kunnen ze rennen en ravotten en klimmen in een echte boomhut. Indien u toezicht wilt houden op de kinderen of er gewoon ook lekker even tussenuit wilt dan dient u enkel de picknick mand in te pakken en plaats te nemen aan de reusachtige picknick tafels gelegen aan de speelweide.

Bent u liever iets actiever? Dan ligt de echte golfbaan op een steenworp afstand. Ook kunt u in de directe omgeving naar hartelust wandelen en/of fietsen. Voor de wandelaars zijn er talrijke uitgestippelde wandelingen mogelijk door bossen, weiden en schilderachtige rivierdalen.
Voor de fietsers markeert het bord aan de voorzijde van vakantiewoning Chez Philippe het Zuid-Limburgse fietsroute-netwerk.
Bezoekt u vooral ook de dorpjes Plombières, Sippenaeken, Epen of Hombourg. Ook steden als Maastricht en Luik liggen op respectievelijk 25 en 35 kilometer afstand. Alle drie hebben ze hun eigen sfeer, rijke historie, bloeiend cultureel leven, aparte winkels en vele leuke restaurants
Ook culinair genieten kunt u in de omgeving vollop! De regio brengt véél mooie culinaire streekproducten voort, zoals allerlei soorten honing, fruitstropen, fruitsappen, jams, geitenkaasjes, Ardenner hammetjes, forellen uit de Geul, mosterd uit Aken, verse vlaaien, speciale broodsoorten en wafels.